Email

[email protected]

Mobiel

06 44 54 51 81

Locatie

De Beeldspeler
Grootstalselaan 90
6533 kl Nijmegen

Scan jij wel eens een QR-code? Het geblokte figuurtje is al bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.

 

Het vierkantje bestaat uit kleine zwarte en witte blokjes, die digitaal opgeslagen informatie bevatten. Als je de camera van je telefoon op de QR-code richt, zet de QR-lezer in je telefoon de code om in een URL, waarna je in de webbrowser van je telefoon de bijbehorende website in beeld komt. [bron: Wikipedia]

 

Ik kwam tot de ontdekking dat je een QR-code heel makkelijk in PowerPoint kunt maken. En in Word en Excel… ik blijf me verbazen over de Office-programma’s van Microsoft. Volgens mij weten we met z’n allen de helft nog niet van de mogelijkheden.

 

Tijd voor een Ode aan de QR-code

Omdat de QR-code de laatste jaren zo aan terrein heeft gewonnen en nu niet meer uit ons digitale en fysieke straatbeeld weg te denken is. QR-codes scannen doen veel mensen al, maar je kunt ze dus ook makkelijk zelf maken en gebruiken in je eigen communicatiemiddelen. Hoe je dat in Office doet, leg ik uit met een kort stappenplannetje, zodat ook jij in een paar tellen in Word, PowerPoint of Excel een QR-code maakt. Het werkt via de invoegtoepassing/add in.

 

Maak ‘m groot, klein, zwart of gekleurd… je kunt er alle kanten mee uit. En dat is precies wat een QR-code doet. Hij leidt je naar mailadressen, telefoonnummers, geo-locaties en allerlei soorten websites.